Sernik z nerkowców - Wegański sernik z Nerkowców - przepis na sernik.
Wysyłka w ciągu 2 dni roboczych Bezpieczne płatności Darmowa dostawa powyżej 139 zł

Przepis na Sernik wegański z orzechów nerkowca

wegański sernik z nerkowców


Składniki;

Spód ciasta: migdały, daktyle, wiórki kokosowe, olej kokosowy, sól.
Masa ciasta: orzechy nerkowca, syrop z agawy, olej kokosowy, cukier
waniliowy, cytryna.

Galaretka:
owoce leśne, agar, syrop z agawy.

Przepis na wegański sernik z orzechami nerkowca

Krok 1.
Migdały musimy namoczyć w letniej wodzie około 20-25 minut, następnie
odcedzamy i przesypujemy do miski. Dodajemy daktyle, olej
kokosowy, wiórki kokosowe i sól. Wszystko mieszamy blenderem na gładką masę.
Krok 2.
Forme na ciasto wykładamy papierem do pieczenia przekładamy i ugniatamy ciasto na dnie wkładamy do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika na 10minut. Następnie wyciągamy i studzimy.
Krok 3.
Orzechy nerkowca moczymy całą noc. Odcedzamy i przesypujemy do miski. Do orzechów nerkowca dodajemy syrop z agawy, cukier waniliowy, wyciśnięty sok z cytryny i olej kokosowy. Całość mieszamy blenderem na gładką masę. Gotowy krem przekładamy na spód1¹31 ciasta.
Krok 4.
Owoce podgrzewamy w garnku po czym blendujemy na gładki mus dodając
syrop z agawy i rozpuszczony w wodzie agar, dokładnie blendując całość.
Zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 5.
Owocowa galaretkę przekładamy na ciasto. Wkładamy na 2.5 godziny do
lodówki. Dodatkowo możemy udekorować jagodami lub truskawkami.

Zostaw komentarz

Kategorie